PERSBERICHT

Lekker naar de Boer 2010 met Bergboezemtocht

juni 2010

Op zaterdag 12 en zondag 13 juni 2010 van 10:00-17:00 uur organiseert de Firma Van Paassen van Balkom in samenwerking met Stichting Natuur- en Milieuwacht de open dagen 'lekker naar de Boer 2010'.

Het glastuinbouw bedrijf van Rob en Sandra van Paassen in de Oude Leede is in het jaar 2000 omgeschakeld naar de biologische teeltmethode. Sindsdien worden hier enkel en alleen biologische groenten geteeld. Sinds dit jaar wordt er zelfs biologisch-dynamisch geteeld (Demeter-keurmerk). Stichting Natuur- en Milieuwacht maakt zich hard voor het behoud van het cultuurhistorisch weidegebied de Bergboezem, gelegen tussen Rodenrijs en de Oude Leede (bij molen De Valk).

Op zaterdag 12 en zondag 13 juni 2010 worden de krachten gebundeld en wordt er gezamenlijk 'lekker naar de Boer 2010' georganiseerd. Op deze dagen is het glastuinbouw bedrijf van Rob en Sandra van Paassen geopend voor bezoekers tussen 10:00 en 17:00 uur. Er kan een rondgang door het bedrijf gemaakt worden en er is een boerenmarkt met biologische producten. Verder kunnen bezoekers genieten van een proeverij met biologische producten en sappen en wordt de webwinkel www.biologischgoed.nl gepresenteerd. Ook voor kinderen is er van alles te doen. De kinderen kunnen pony rijden, trampoline springen, kleuren, knutselen en een speurtocht doen door het bedrijf.

Bezoekers kunnen tussen 11:30 en 16:00 uur deelnemen aan een Bergboezemtocht, georganiseerd door Stichting Natuur- en Milieuwacht (duur: 60-90 minuten). De tocht kan op elk gewenst moment gestart worden. De route, die gratis opgehaald kan worden bij de stand van Stichting Natuur- en Milieuwacht, bestaat onder andere uit: 1,5 km wandelen, onderweg een stand van Vogelwacht Delft en omstreken met informatie over weidevogels, een rit met paard en wagen, een activiteit, een prijsvraag en een terugrit met oldtimers. Ook voor koffie, thee en limonade wordt gezorgd. Molen De Valk zal, mits de windrichting gunstig is, deze dagen draaien.

Het adres van het glastuinbouw bedrijf van Rob en Sandra van Paassen is: Bovenmolenweg 6, 2641 PW Pijnacker (Oude Leede). Wegens de te verwachte drukte wordt bezoekers geadviseerd met de fiets te komen. Voor meer informatie over de open dagen: www.lekkernaardeboer.nl. Voor meer informatie over de Firma Van Paassen van Balkom en de webwinkel: www.biologischgoed.nl.

Voor vragen naar aanleiding van dit persbericht kunt u terecht bij Cas Pannekoek.
Telefoon: 06-13480317
Mail: info@bergboezem.nlLekker naar de boer