Nieuws

Nieuwsbrief 29 september 2012

september 2012


Mooie polderplaatjes in de Bergboezemkalender van 2013

Om iedereen in Berkel en omgeving te laten zien dat de Bergboezem de moeite van het behouden waard is, is voor 2013 weer een kalender ontwikkeld met de mooiste foto's gemaakt door polderliefhebbers, die in een aantal winkels te koop zullen zijn. Boezemvrienden mogen hem uiteraard ook via de email bestellen en zal worden thuisbezorgd. Dit jaar kost de kalender slechts 10 euro!

Twee jaar geleden verscheen de eerste Bergboezemkalender. Op dat moment stond men nog aan het begin van de bezwaarprocedures en had de kalender als doel het protesteren tegen de plannen van de overheid omtrent de Bergboezem. Nu lopen de procedures nog steeds maar wil Stichting Natuur- en Milieuwacht met de kalender van 2013 aan het brede publiek laten zien dat het een prachtige polder is.

De Stichting heeft alle "Boezemvrienden" gevraagd hun mooiste foto's gemaakt in en rond de polder in te sturen. Waarna Arno Neeleman de foto's heeft samengevoegd tot een bijzondere kalender. Dit heeft een prachtig resultaat opgeleverd en daarom heeft het bestuur besloten de maker van de mooiste foto te belonen met een prijs. U kunt ook uw stem uitbrengen door de naam van de maand waarbij de mooiste foto staat te e-mailen naar info@bergboezem.nl. Half november zal de prijsuitreiking plaatsvinden!

De kalender van A3 formaat (297 x 420 mm) is van hogere kwaliteit dan de vorige keer dankzij een professionele "boezemvriend". De kalender is vanaf nu verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten: Treurniet Mengvoerders, Boekhandel Janneke, Benfried BV, Kantoor- en Boekhandel Van Atten (in Pijnacker en Berkel Centrum), Treurniet Tanken en Kaasboerderij Van der Burg.

Daarnaast kunnen we niet zonder de 12 sponsors die elk een maand hebben bekostigd; Aannemersbedrijf Schotte, Veevoederbedrijf Treurniet, Juwelier Ingrid Pruisken, Kaasboerderij Van der Burg, Boekhoudbureau Elza, Peter Veldkamp Makelaardij, Fouragehandel Theo Hoogervorst, biologische kwekerij Van Paassen, Loonwerkbedrijf "Volle Kracht", Tuinbouwleverancier Benfried BV, Advocatenkantoor Gelderblom en Orchideeënkwekerij Firma Pannekoek, hartelijk dank voor uw sponsoring! De volledige opbrengst van de kalender gaat naar Stichting Natuur- en Milieuwacht waarmee de juridische kosten en de kosten voor het maken van onderzoeksrapporten kunnen worden gedekt. Dankzij deze rapporten en het werk van de vele vrijwilligers kan de stichting met goede argumenten ten strijde trekken.

Tot slot: sinds de vorige nieuwsbrief zijn er geen noemenswaardige ontwikkelingen te melden op het gebied van de lopende procedures. In december hopen we meer nieuws te hebben.

Omslag van de kalender. Afbeelding: Omslag van de kalender.

Met vriendelijke groet,

Stichting Natuur- en Milieuwacht