Nieuws

Nieuwsbrief 28 mei 2010

mei 2010


Beste Boezemvrienden,

In deze nieuwsbrief het laatste nieuws met betrekking tot onze strijd voor het behoud van de Bergboezem.

Boezemvrienden

Afgelopen maand hebben we de 750ste Boezemvriend mogen verwelkomen: Dhr. R.J. Gooijer uit Tiel. De tekst bij zijn aanmelding luidde: "Ik word ook boezemvriend omdat ik en mijn collega vaak als we tijd over hebben op ons werk genieten van de omgeving van de Boezemweg. En zeker zo belangrijk is dat zo een gebied blijft nu alles er rond omheen al volgebouwd wordt. We genieten iedere keer weer van de grutto's tureluurs, kievieten en vele andere vogels." Nieuwe Boezemvrienden kunnen zich aan blijven melden op deze website.

Bezwaren

Wij zijn blij dat er veel Boezemvrienden geweest zijn die bezwaar hebben ingediend bij de Gemeente Lansingerland tegen de aangevraagde vergunningen voor het aanleggen van een weg, terreinverharding, natuurreservaat, waterpartij en een waterkering.

Vogeltelling

In maart is Van der Helm Milieubeheer gestart met een officiële vogeltelling in de Bergboezem. Het rapport wat hieruit zal volgen willen wij in de toekomst gaan inzetten bij bijvoorbeeld Gemeente Lansingerland en de Raad van State. De eerste resultaten van de vogeltelling zijn gunstig.

Gesprek Hoogheemraadschap van Delfland

Maandag 31 mei aanstaande zal het bestuur van Stichting Natuur- en Milieuwacht een gesprek hebben met afgevaardigden van het Hoogheemraadschap van Delfland. Als tussenpersoon zal de voorzitter van LTO Noord Glaskracht Dhr. Van Adrichem aanwezig zijn. Het gesprek heeft als doel tot een oplossing te komen voor de problematiek rond de inrichting van de Bergboezem.

Lekker naar de Boer 2010 met Bergboezem tocht

Op zaterdag 12 en zondag 13 juni 2010 van 10:00-17:00 uur organiseert de Firma Van Paassen van Balkom in samenwerking met Stichting Natuur- en Milieuwacht de open dagen 'Lekker naar de Boer 2010'.
Het glastuinbouw bedrijf van Rob en Sandra van Paassen in de Oude Leede is in het jaar 2000 omgeschakeld naar de biologische teeltmethode. Sindsdien worden hier enkel en alleen biologische groenten geteeld. Sinds dit jaar wordt er zelfs biologisch-dynamisch geteeld (Demeter-keurmerk).
Op zaterdag 12 en zondag 13 juni 2010 worden de krachten gebundeld en wordt er gezamenlijk 'Lekker naar de Boer 2010' georganiseerd. Op deze dagen is het glastuinbouw bedrijf van Rob en Sandra van Paassen geopend voor bezoekers tussen 10:00 en 17:00 uur. Er kan een rondgang door het bedrijf gemaakt worden en er is een boerenmarkt met biologische producten. Verder kunnen bezoekers genieten van een proeverij met biologische producten en sappen en wordt de webwinkel www.biologischgoed.nl gepresenteerd. Ook voor kinderen is er van alles te doen. De kinderen kunnen pony rijden, trampoline springen, kleuren, knutselen en een speurtocht doen door het bedrijf.
Bezoekers kunnen tussen 11:30 en 16:00 uur deelnemen aan een Bergboezem tocht, georganiseerd door Stichting Natuur- en Milieuwacht (duur: 60-90 minuten). De tocht kan op elk gewenst moment gestart worden. De route, die gratis opgehaald kan worden bij de stand van Stichting Natuur- en Milieuwacht, bestaat onder andere uit: 1,5 km wandelen, onderweg een stand van Vogelwacht Delft en omstreken met informatie over weidevogels, een rit met paard en wagen, een activiteit, een prijsvraag en een terugrit met oldtimers. Ook voor koffie, thee en limonade wordt gezorgd. Molen De Valk zal, mits de windrichting gunstig is, deze dagen draaien.
Het adres van het glastuinbouw bedrijf van Rob en Sandra van Paassen is: Bovenmolenweg 6, 2641 PW Pijnacker (Oude Leede). Wegens de te verwachte drukte wordt bezoekers geadviseerd met de fiets te komen. Voor meer informatie over de open dagen: www.lekkernaardeboer.nl. Voor meer informatie over de Firma Van Paassen van Balkom en de webwinkel: www.biologischgoed.nl.
We zoeken nog vrijwilligers voor het bemannen van de stand en voor het assisteren bij de Bergboezem tocht. Uw hulp is hard nodig! Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@bergboezem.nl. of te bellen naar Cas Pannekoek op 06-13480317.

We zien u en uw familie, vrienden, kennissen, etc. graag op 12 en 13 juni!

Met vriendelijke groet,

Stichting Natuur- en Milieuwacht